I blåsvädret på Torneträsk

...har vi befunnit oss hela helgen. Kom hem ikväll eftersom jag måste jobba imorgon 2 timmar :/ Men direkt efter det (efter att ha träffat Madde & Co) så pyser vi dit igen..

Blåser, som vanligt på träsket.Tycker det blåst hela långa våren. Och haaalt, rena skridskobanan. Men idag har solen iaf värmt och man har blivit lite röd om kinderna. Idag har vi även lagt upp våran majbrasa där borta. Ska bli såååå mysigt.





Nu sover båda hundarna som stockar vid mina fötter. Minja är sååååå trött efter all denna friska luft. Hon sköter sig så bra ochär en riktig mys-fia. En tjej som är framåt och tuffar på överallt, men ändå rätt lugn. HIttade EN TILL fästing på henne idag, men den lyckades jag bort utan att den gick sönder :oD




Nu ska jag hoppa i bastun. Tjingeling.


..............................

TREVLIG LÅNG-HELG TILL ER ALLA

Själva drar vi iväg till Torneträsk och arkar. Ska bli spännande att se vad lilla Minja tycker om det. För Caspers del ska vi leta barfläckar uppe på land så kanske vi kan köra lite linjetag :D Och sen förstås träna lydnad....

Kraaam

Classic Workers Amazing

Nu har Minja äntligen landat hos oss. Var en bra resa ner till Josefin i Torup även om tågresan hade kunnat få vara lite kortare.... Hade mkt trevligt hemma hos Josefin! Alla valparna var så goa och allra goast var så klart min lilla Minja.. Kul att få se lite mer av hur Dansa och Mirax (föräldrarna till Minja) och så fick ja se massa bilder speciellt på Dansa när hon var liten och man ser mkt likheter i Minja från henne.

Resan hem gick över förväntan bra. Bilresan tjöt hon som bara den, i början av tågresan gnydde hon men efter att ha fått ett ben att tugga på blev hon lugn och sen sov hon nästan hela tiden.

I Stockholm hann vi med att hälsa på Andreas syster Ann-Louise också, rena sommaren där!




Idag upptäckte jag en FÄSTING på min lilla tjej! Som jag dessutom lyckades ta sönder när jag skulle dra ut den. Inte lätt när man aldrig en sett en fästing.. Jaja.. bara hoppas på det bästa nu men det verkade som att vätskan iaf kom ut och inte in och jag fick bort huvudet och kroppen från henne.... Känner mig som en riktig hönsmamma och är jätteorolig...

MINJA är iaf helt underbart fin. Tusen tack Josefin för henne än en gång!

Igår var det tävlingslydnadskurs igen och som vanligt var det mycket givande. Nu vet jag vad jag ska jobba med till nästa gång. Ställandet och läggandet ska få vila ett tag nu eftersom han kan det... Det som kommer hårdköras framöver blir linförigheten, apporteringen och hopp över hinder. Nu ska jag sätta Andreas i  jobb igen åt mig och svetsa ihop ett hinder, måste bara kolla upp dom rätta måtten först ;o)

Casper har tagit "pappa-rollen" väldigt bra även om dom där vassa tänderna gör mer än ont ibland SPECIELLT när dom fick tag i hans käraste ägodel.. haha.. Just nu ligger båda mina sötnosar här vid mina fötter och myser tätt intill varandra.

Ha det bra!  //stolt valpägare ;)



Evelinas dop och Dagen D

EVELINAS DOP
Igår blev äntligen Evelinas dop av, mosters lilla flicka. Helt undeerbart fin var hon. LIte kinkig var hon ett tag i kyrkan men överlag under heeela dopet var hon som en prinsessa. Man bara smälter när man ser henne skratta. Trevligt att träffa allt folk och mycket gott fika.



Dagen D
Dags för hämtning av mitt lilla laktristroll. Idag hoppar vi på tåget kl 14. Är framme i Halmstad imorgon kl 16 och då kommer Josse och hämtar oss. Sover där en natt och sen går tåget igen kl 9 från Halmstad och flyget från Stockholm går på kvällen nångång.. Så klockan 21 på tisdag är vi hemma igen..  Äntligen är vi på väg!

Valpnytt
Igår föddes släktingar till min valp hos Kennel Calebris i Gällivare. Stort GRATTIS till er och till pappa Mirax.


Ha det bra alla!

Friluftsdag

Idag har vi friluftsdag halva dagen med jobbet.. Skulle första åka skidor till Ädnamvaare, men... Har inte hunnit leta fram mina skidor och känner inte någon motivation för det just nu... Såå ska ut ditt och grilla, sola på isen och sen ska vi ta en lååångpromenad. Givetvis ska Casper med också.

Igår hade vi tävlingslydnadskurs igen. Inte för att låta tjatig, men det är SÅÅ kul och Fia är verkligen en toppen instruktör0Fick en massa bra nya tips som jag ska tänka på och så tycker jag att hon är så bra på att läsa mig och min hund, saker som man inte själv ens tänkt på. Tack Fia! Det blir ofta så lätt att fastna i sina egna mönster och träningssätt. Istället för att köra ställande/läggande under gång med godis eller kampleksak kommer jag nu att köra med belöning bakåt, alltså kasta bollen/kongen/godiset bakåt. och vilken skillnad det blir.. Kommer belöninge framifrån vill han ju gärna tjuva något steg framåt och för ett segare ställande.

Efter kursen stack jag och Nettan iväg med hundarna på en prom. Tränade lite ställande och läggande under gång och det funkar mycket mycket bättre. Även inkallning med ställande stannade han jättefort på och hajade galoppen. Blir så himla glad över framstegen.

Körde även lite läggande under gång inomhus. Och så råkade jag givetvis en gång belöna honom för tidigt vid ett av läggande när han la sig ner med frambenet och arslet putade uppåt fortfarande. Och såklart så hängde han med på det och la sig likadant nästa gång.. Allt det visar ju egentligen bara hur viktigt det är att belöningen kommer i exakt rätt tidpunkt för att hunden ska förstå vad den gör rätt.

Träningsinspirationen är på topp med andra ord.  ----<---@



----------------------------------------------------------------

Nu är det inte många dagar tills mitt lilla laktristroll skall hämtas. Känns så roligt att det äntligen börjar vara "nu".  Fått bilder på henne och vilken godbit hon är. ;o)

Hela gänget samlat...



Härliga gänget....
Från vänster: Manjo, Wimse, Casper och längst fram lilla Alta

Min lilla skatt....

snart kommer hon.

Längtar helt otroligt mycket, känns som att det varit en otroligt lång väntan..... Men den som väntar på något gott..... ;o)

Igår körde vi träning i Altajärvi. Det har blivit mycket ensamträning, av apporteringen alltså, för oss. Det är riktig bra att träna ihop. Vissa saker gick bättre och vissa saker sämre och man ser så mycket tydligare vad man behöver träna mer på... Det var jag, Madde och Veronika som tränade. Snön har börjat smälta nu så det blir såå slaskigt och skitigt ute :o/ Casper skulle behöva slängas i duschen, men det får bli nästa vecka tänkte jag.... jaja 4 timmar swishade bara förbi med träning och gott fika. Tiden går fort när man har roligt...

Körde även lite lydnad. Har bakläxa på ställandet under gång.. Vi gick nog lite för fort fram. Men vi träänar... Lydnaden är SÅ rolig.

Ikväll är det numero 5 av vardagslydnaden. Man märker stor skillnad på de flesta hundar och ägare... det går framåt och jag lär mig så mycket.

Ihelg ska min systerdotter döpas! Ska blivit himla trevligt. Hon är så sööt.. Idag ska jag kika förbi syrran och mysa med henne lite. Var evigheter sen nu känns det som...

Ställande under gång..

Ja som jag skrev tidigare fick vi i "läxa" att träna ställande under gång..  Jobbade hela dagen igår och kom hem kl 20.00 (spyyyyyyless på att jobba uäääk. men övertid ger mycket ledig tid).. jaja men iaf. Inspirationen på topp. Hade svårta att bestämma mig om ja ska använda stå eller stanna. Det blev iaf stanna eftersom han bäst vet betydelsen av det. Och riktigt bra gick det. Jag blir så lycklig av varje liten gång jag tränar med Casper. Han är så villig och träna och lära sig nya saker och viipps säger det bara det så kan han det...

Imorse tog vi också ett 5-minuterspass. Och nu går vi fot...sen kan jag lugnt säga stanna och han STANNAR!!! Direkt... sen står han där medan jag berömmer och viftar så glatt på svansen.. även tills jag kommer tillbaka, står bredvid honom ett  tag. Där står han fint, svansen viftar som bara den och han riktigt väntar på att få sin frolli.

Nästa steg blir att jag ska tränna stanna ute och med lite störning för nu har vi hållt till i mitt vardagsrum :P

Nånå 3 timmar kvar att jobba, sen bär det av 20 mil till Kuttainen. Ihelg ska vi röka ren och älgkött, träna med Casper (förstås!), köra skoter och sen ska jag och hälsa på min vän Stina som ja lovat hälsa på 1 år :o/ Men nu ska det äntligen bli av iaf :o)

På söndag ska vi äntligen träffa Caspers pointerkompis, evigheter sen! Kanske far och kikar på inoff-utställningen också om jag hinner. Och på måndag blir det jaktträning med Madde. Och Veronika också hoppas jag ;)


Ha en trevlig helg allesammans.

Livet med hund....

- är helt klart det bästa som finns!

Människans bästa vän och helt underbart att träna ihop med hunden.



Igår var tredje träffen av tävlingslydnadskursen. En helt underbar instruktör, tack Fia du lär oss jättemycket och inspirationen för träning är på topp. Så kul att träna, man blir så glad när det går bra och man ser framstegen man kämpar för. I läxa till nästa gång fick vi att träna ställandet. Och sen lite annat smått och gått. en dröm vore att stå där på lydnadsprov nu till sommaren och att det ska gå bra förstås! Men vi ska träna stenhårt inför det och inför jaktproven i sommar.

Vi tränar korta stunder varje ledig tid vi har ihop nu jag och Casper. Känner mig ganska slutkörd för jobbat väldigt mycket för att få så mycket ledigt som möjigt. Känns pest och pina och jobba så mycket, men tack vare en underbar sambo och underbara föräldrar som ställer upp och är med Casper så är det möjligt. Men snart snart snart så övergår jag till normalt jobbande och MASSOR av ledigt. Oj OJ Oj vad jag, Casper och våran nya lilla flat-tjej ska njuta av ledigheten. Sen har jag knappt hunnit se min lilla systerdotter på senaste tiden ;( men snart har vi tid för det också igen. :o) Nu är det inte länga kvar tills HON kommer!!! åååh, så roligt det ska bli!

Klicka in det...

Har tagit fram min klicker efter att den skräpat i Caspers hundneccesär i ett år eller nåt sånt och faktiskt insett att det är en rätt bra uppfinning. Har inte använt den speciellt mycket men tycker den är väldigt bra vid inlärning av nya moment för att lära hunden -exakt- när den gör rätt och Casper är faktiskt riktigt med på noterna när klickern används.

På tävlingslydnadskursen från förra veckan fick vi i läxa att träna hundarna att ligga. På långa avstånd fungerar ligget väldigt bra för Casper och han kan ligga hur länge som helst. Men vid närkontakt börjar han låta åma sig osv. Sen fick vi även i uppgift att träna in sittandet så han sätter sig mer rakt. Har försökt träna så mycket jga bara hunnit. Varit i Torneträsk torsdag till måndag och där har det varit full storm hela påskhelgen :S Men lyckligtvis så har det blåst mindre på kvällarna så då har vi lagt ner mesta av vår träningstid. Har tränat mycket att sitta bredvid/klappa/gå öveCasper vid "Ligg". Jaja idag är det kurs igen. KUL! Synd bara att det blåser och kommer snö o detta Kiruna som bara den. Men finns inga dåliga träningsväder, bara dåliga träningskläder (haha.. )

Efter träningen skall jag eventuellt till min kompis som har fått en baby - Ebbe.

I söndags hade jag och Casper långväga besök av Åsa och Cindie. Hade varit kul att åka på en tripp ner Västerås och hälsa på min kära vän där igen innan hon kanske flyttar hem igen.
 
Casper och Cindie

Trevlig påsk!

Vill önska alla en TREVLIG PÅSK!
Njut av ledigheten och var ute så mycket ni kan....

Ikväll ska jag och Casper på 2a träffen av vår tävlingslydnad. Jag är SÅ taggad!

1a April

Hej gott folk.

Har ni blivit lurade något idag? Inte ja, inte va ja vet än iaf :oD
Idag fyller min pappa år iaf!! Och Per-John... GRATTIS till er!

Helgen var vi i Kuttainen. Andreas for på sitt styrelsemöte med samebyn som jag trodde skulle ta typ 2 timmar . Jo men hej och håå 10-19.30 var han borta. Så jag och Casper myyyyste hela lördagen. Var på tur med skoter, tränade en massa, både inne och ute. Läste ut nästan hela Memea Mohlins tävlingslydnad. Sen klippte jag Caspers öron lite igen för han såg ut som en riktig lapphund igen (fniss)

Idag blev vi bjudna på röding hos mina föräldrar. Åhh, va gott! Och efteråt tårta. :)

Sen har jag och mamma suttit och planerat till när jag får lillen, hur jag ska fördela min ledighet för att få vara ledig så lång tid som möjligt och när hon ska vara ledig. Hon är underbar min mor.

Snart är det påsk, då blir det Torneträsk!

Lite bilder från förra helgen i träsket:


 Våran nya ark

 Casper på isen



 Öl och vin på isen framför elden