Valpsjukaaaa!

Ja... tiden kryyyyper som sagt fram nu för det längtas så efter den lille. <3

Våren är här.. heeeelt UNDERBART. Drog ut våran nya ark på Torneräsk förra helgen. Nu ihelg kan vi tyvärr inte åka dit eftersom Andreas måste på ett möte med samebyn på lördag i Kuttainen. Så helgen ska vi tillbringa där istället. Men det är mysigt att vara där också så här våretiders. Ska vara ut med skoter hela långa helgen är min plan.

På skärtorsdag däremot far vi till arken och kommer hem först på måndag. Grymt  härligt!

I onsdags började tävlingslydnadskursen som jag ordnat. Tyvärr var inte intresset så stort i Kiruna för en sådan kurs men vi blev några iaf och desto mer hjälp lär ju vi få :D Första träffen var mest teori och det kändes jättebra. Förhoppningsvis står vi ute på plan i sommaren och ska starta på lydnadsprov också. ;)

Trevlig Helg!

Tiden rullar på....

Länge sen jag skrev här nu. Kanske dags för lite uppdatering ;)

En hel del har hänt också....

.......våran "hund"resa"
Jag och Madde har avklarat vår hundresa! Den började förra fredag och det blev tidig uppstigning till flyget. Sen på Arlanda höll vi på att hoppa i fel saab haha, vi stod där snopna när vi skulle öppna bildörren och bilen körde iväg några meter. Stackars killle i bilen måste ha blivit rädd när två blondiesar skulle hoppa in haha..

Sen blev det IKEA. Handlade lite smått och gott. Redan dagen innan blev jag så otroligt sugen att fara och hälsa på Bitte -
http://hem.bredband.net/kennelloppladan/, Caspers uppfödare, men det skulle ju då bli 7 mil extra på vår 50 mil långa bilresa som vi hade framför oss. Men efter att snabbt ha lagt fram förslaget för Madde så var hon med på det. När vi kom dit möttes vi av 8 bruna 8-veckors flatvalpar... Åååå så söta säger jag bara. Och alla var så mörkt mörkt fint bruna. Efter att ha suttit där ett bra tag for vi iväg, trots att man inte ville slita sig. Var iaf ett mycket trevligt besök Bitte!

Hela bilresan gick bra och var inte alls så jobbig som jag hade förväntat mig. Men med så gott sällskap kan det inte bli fel. Nästan innan vi var framme och skulle tanka hamnade vi i en riktig byhåla, Bredaryd där mack-ägaren ringde raggarkungen och meddelade att det var folk från Kiruna där och jag inte hittade min hamburgare i maten jag beställt (den fanns där låångt under salladen och mosen). Hojja vi skrattade så vi hade ont i magen.

Sedan bar det av till Annica och Anders www.missmallorys.com. Trots att vi var trötta och skulle upp tidigt blev det en sen kväll. Jättetrevligt har det varit att bo där under helgen, tack så otroligt mycket! Och underbara hundar hade de också... Nästan så man kunnat plocka med sig Flippa hem ;P

På lördag bar det av till Malmö utställningen. Oj Oj, säger jag som knappt varit på någon utställning. Otroligt mycket fina hundar, trevliga människor, hundsaker att köpa, agilitytävlingar osv. Rena drömriket. :)

Direkt efter utställningen for vi till Josefin www.classic-workers.se . Fick börja med att se på när de hade jakt-träning. Mirax och Dansa var jätteduktiga och känns så grymt kul att vi fick se dom i arbete!  Jättetrevligt att träffa dig oxå Josefin och längtar såå efter min tjej från dig! :) Valparna var ursöta.. endast 3 veckor gamla. En sötnos somnade i mitt knä också och man ville inte släppa ögonen från dem.

 Hemresan gick bra med lilla Alta, Maddes www.altaflats.se nya tillskott. En underbart gullig flatte-tjej!  

......vardagslydnadskursen
Två träffar har vi hunnit ha.. Vid första träffen fick jag prata om belöning och beröm. I tisdags hade vi första gången med hund. Spännande att se alla kursdeltagare med deras hundar.

......jakt-träning
Har haft en del problem med Casper avlämningar men efter att jag fick lite inspiration efter vår söderturné bestämde jag mig för att ta tag i det. Och jag har fått en helt annan hund ska jag säga. Nu kommer dummyn rakt i min hand. Och kommer den inte precis där så får det göras om. Ja vad göra inte min underbara varelse för en bit gott. ;D Blir bara så arg på mig själv att jag inte tagit tag i det tidigare och låtit honom lämna in slarvigt när jag efter bara någon minuts träning börjat få perfekta avlämningar.
Jag och Veronika www.freewebs.com/eldkaskad  var ute och tränade i onsdags. Oj så bra det gick för både Casper och Keron. En riktigt bra träning. Tränade lite markeringar, ut-tecken, och sen så la vi ut ett stort sök bland skoterspåren som gick kors och tvärs så fick de köra varannan. Riktigt kul iaf.


Jaja.. Nu får jag skriva mer en annan gång blev lite väl långt idag :)


Lite lydnadsträning

Jahapp! Kanske man ska printa ner något igen =)

Jobbar rätt mycket just nu och Casper är med mamma eller pappa lite extra. Jobbar ihop en massa ledighet (flex) för att slippa använda upp alla mina semesterdagar när jag ska ta ledigt här framåt..

För alla som inte vet så blir jag ägare av en till flat i slutet av april ;o) Känns huuur bra som helst. Längtar som ett litet barn till julafton hehe. Valpen kommer från Classic-Workers och det ska bli en liten tjej. Både hanen och tiken föll mig i smaken direkt och det känns helt rätt efter att jag pratat med uppfödaren. Nästa vecka åker ju jag och Madde ner till Oskarström och hämtar hennes valp och då ska vi i samma veva hälsa på och titta på valparna där ja ska ha min ifrån.

Alldeles just var jag och Casper och tränade lite lydnad på våran "plan" här utanför (en stooor parkering). Och Casper var verkligen på G att träna. Grymt roligt. Vi tränade lite fritt följ, inkallning samt ställande under gång och att sitta rakt. Ställandet har vi precis börjat träna och jag är nöjd med dagens träning. Sen tränar jag hela tiden på att hans ka sätta sig rakt bredvid mig. Såklart har man ju gjort "fel" från början och låtit honom sätta sig lite snett kollandes mot mig (och godisen i handen framförallt). Så nu tränar jag jämt och ständig på att försöka alltid han alltid ska sätta sig rätt.

När vi sen skulle promenera hem så mötte vi en liten spetsvalp och jag passade på att träna lite möte med hund då och Casper han hade endast ögon för mig. Damen som stod bredvid valpägaren sa: "Vilken lydig hund du har!" Hehe.. Sånt glädjer en att höra ;o)


Mattes ögonsten som trixar och gör vaaaaad som helst för en liten "frolli". Här "hand´s up".



Lite buuuus i snön hanns också med. Kiruna Kyrka i bakgrunden.


Utställning i Piteå

Jahapp. Då var vår andra utställning avklarad. Och våran debut på en officiell utställning dessutom! :)

Känner mig helt klart nöja med en 1a och det lilla röda bandet på kopplet även om det vore roligt med en placering. Extra roligt var det att se på alla snygga hundar i ringen och att träffa både gammalt och nytt folk!

Kritiken:
Välbalanserad och välbyggd hanhund som visas i aning högt hull. Detta gör att överlinje inte riktigt håller. Vackert huvud. Goda vinklar fram och bak. Tillräckligt utvecklad kropp. Rör sig med god steglängd. Vacker päls. Trevligt visad.


Är i det stora hela nöjd med kritiken. Att Casper har lite extra "hull" är vi medvetna om och något vi jobbar med :o) Sen är han en liten hund med ootroligt mycket päls vilket lätt gör att han ser lite tyngre ut.