Säski... eller itikka...

Nettan var och hälsade på igår... Och vi började diskuttera våra finska kunskaper...

Jag pratade om säskiä....... Och då frågar hon vad fanken det är....!? HALLÅÅÅÅÅÅ säger jag.... DU som kan ganska bra finska och vet inte vad säski är..?  Mygga förklarar jag då... NÄÄHÄÄ säger hon det är det INTE alls. Mygga heter ju itikka... Hmm säger jag.. Envis halvfinne som jag är säger jag bestämt: så äre inte alls. Itikka troor ja kanske är knott.

Det slutade med att vi var tvungen att ringa minun suomalainen äiti...

Som sa såhär:
mygga - säski
knott - itikka

MEN..... nu när jag försöker forska om dessa itikoita på nätet..... så kommer det ju bara bilder på mygg... Men i alla ordlistor jag hittar så heter mygg - säski eller hyttynen... och knott heter mäkäräinen...

Vad är då itikka...? Nettan och dom säger itikka om mygg och mamma och dom har alltid sagt itikka om knott.






Nödvändigt inlägg eller hur....Mina kloka arbetskamrater löste inte gåtan åt mig heller så jag måste forska vidare =)
Någon som vet?






Startpistol

Oops.. två inlägg efter varandta här ;-)

Dom ringde just om licens för min startpistol... den borde komma till fredag.
Så då får ajg alltså gå och köpa den på fredag!! Vore susens =)
Så hinner vi träna en massa jakt med skott!!


Saknar fjällen....




Saknar min gubbe, fjällen och renarna!


Igår var jag och Vejjo och tränade med hundarna i hela 3½ timme!! Var riktigt skoj och givande. Alltid lika roligt att umgås med Veronica. Sen så bjöd hennes mamma oss på plättar så satt där till närmare 23.30!! Tiden bara RANN IVÄG. Vi satt och kollade i en hundbok om olika raser och läste om alla retrieverraserna. Mycket intressant enligt två hundtokiga tjejer!

Idag har jag varit och lunchat med Sevä, så kul att träffa Linda och surra om allt. Händer allt för sällan juu.... Och så träffade jag Fia när vi var och fikade - GOA FIA!!!! Så vi bestämde oss för att ha dejt ikväll, hon var utan gubbe och hundar så ikväll ska jag och hälsa på henne =)

Funderar på att söka ledigt nästa vecka och hänga med Nettan till Vakkakoski. Dock måste jag tror ja ha dubbla flytvästar för vet inte om nettan kan båtvägen ordentligt dit.. haha. Och dom som känner mig vet ju om min "rädd-för-att-trilla-i-djupt-vatten-och-drukna-rädsla" haha... Sen Nettiz drar vi ju snart till kuttis!

Inte så mycket mer rapport för idag.. ska sluta jobbet strax och sen blir det träning med Vejjo och dogsen igen.

Till helgen ska jag på bröllop!! Min vän Stina ska gifta sig! Så himla roligt ska det blir =) Sen så ska vi nog en vända på IKEA också i samma veva....... Helgen efter  blir det Boden... ska starta på jaktprov där. NERVÖST. Sen Kuttis.. Sen jaktprov i Narvik...... Har fullt upp denna höst. Men vad gör det, har hur kul som helst!





.....................................................


Cachevaggi -o8

Så var kalvmärkningen slut för min del för detta år och jag har haft det helt UNDERBART.
Kan bara säga att LOVE THE PLACE!
Underbar natur, härliga människor, vackra fjäll, fina renar, ro i själen, Norge är så fiiint!......
Och en massa tid för gubben och mig tillsammans. Me like very much!

Ankan och Calmmo...
Gubben min brassar ner från fjälls

Sötaste Evelina
Sötaste tjejjen!

Dimman över kåtan..
Våran bostad i fjälls


Nettan och Linda


Sen har jag hunnit vara i stugan i Tornedalen också och umgåtts med mina föräldrar och mina fastrar och min söta farmor! Vill inte att farmor ska bli äldre. Ett liv utan henne kommer vara svårt att vänja sig vid när hon far till änglarna ;-( Men vi får hoppas det dröjer till det! Kan bara säga att fammo är grym och har en härlig humor!!

I helgen så träffade jag mina träningskompisar och vi tränade hund hela dagen ute vid Kalixfors. Knott som tusan vilket resulterade i att Minja fick en allergichock. Som tur var så hade Sussan med sig cortison =) Annars var det en riktigt bra träningsdag.

Igår träffade jag äntligen min BITCH, Malin, som jag inte hunnit umgås med på länge. Jag tog med henne till mitt favvoplace - Nukutus och vi tog en prom. Det var VACKERT. Vi var också upp till Luossatoppen och klev på det byggande nya hotellet. Coolt säger jag bara, vääärsta utsikten och värsta fina solnedgången var det. Efteråt surrade vi skit och jag bjöd henne på en smarrig efterrätt.


Marcus, jag saknar dig något fruktansvärt.
Hade velat ha dig här i sommar och framåt men du finns i mina tankar hela tiden! Miss You <3

Semesterns dagar.....

Semestern rullar på.... Kirunafestivalen är slut. En LYCKAD festival trots att jag saknade DIG - MARCUS, helt sjukt mkt.
Hinner träffa en massa vänner som är hemma på semester och jag är också i Kiruna för en gångs skull under semestern. Försöker lära mig min Nikon D80 bättre nu när jag har tid (tar mig tid).

På måndag åker vi till Cahcevaggi på kalvmärkning. SOM JAG HAR LÄNGTAT. I år följer Nettan också med och är med ca 1 vecka. Skoooj. Packningen har bölrjat och HUR lyckas jag ALLTID ha med så mycket grejjs?! =)

Min man åker till byn redan idag och jag blir ensam hela helgen. På lördag drar jag till Abisko med några kompisar till Sussan och vi ska träna hund. Lite vemodigtr att inte fara på Pajala Marknad i år. Men ja orkar inte köra så mycket bil eftersom det faktiskt också är 40 mil till Norge på måndag.

Fick en så GLAD nyhet i veckan. Jag fick ett av jobben som jag sökt på Socialtjänsten. Kommer att börja arbeta 1 september I Barn och Familjegruppen som Familjepedagog. Ser verkligen fram emot detta. Underbara arbetskamrater på detta ställe och ett jobb som ja tror ja kommer stortrivas med!!! *ÄNTLIGEN!!!!!*





Lyckan att få vara ut i naturen