Bad, klippning och möten..

I måndags badades Casper. Och sen fönade jag. Och fönade. Och fönade. För min lilla Casper han har GOTT OM päls ska jag säga och är det inte riktigt riktigt torrt kommer dom där lockarna fram på ändan och står rakt upp.. Så det tog tid.. Men inga problem, Casper tycker mest det är mysigt när man har fullständig  fokus på honom med ompyssling osv...

Igår kom Madde förbi och klippte honom. Klippa själv kan vi annars men till utställning så törs ja inte sätta saxen i honom själv och enligt mig så är Madde riktigt proffsig på det där. Tusen tack för hjälpen vännen!

Efter klippningen så for vi till SSRK:s årsmöte. Alltid lika trevligt att träffa alla. Ett till möte ska hållas snart pga av en remiss från SSRK gällande förslag på organisationsändring.

Efter det mötet så hade vi möte inför vardagslydnadskursen. Märta hade gjort ett grymt bra häfte av våra planerade aktiviteter. Lääängtar tills kursen startar, ser verkligen fram emot att få vara "hjälpinstruktör".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I övrigt så går jag i väntans tider -  Efter en flatcoatedretriever tik. Så hoppas nu att tiden går snabbt...

Jaktträning

Hej hopp!

Idag har jag/Casper, Madde/Wimse och Veronika/Keron jakt på Lombiaparkeringen.. Linda och Lurfi var med och tränade lite passitivitet..  Riktigt roligt var det och vi körde några mycket bra övningar där hundarna dels fick jobba med apporteringen och att sitta och vara passiva. Tack för en trevlig träning tjejer! Måste göras om snart igen..




Keron kommer in med dummyn till Veronika och Wimse letar i fullt fart i snön.....




Tränar inför utställningen..

Imorse sjönk termometern till -30 på vissa ställen i Kiruna. Brr säger vi eftersom vi planerat utställningsträning idag jag och Madde. Men det blev varmare framåt eftermiddagen så det var säkert inte mer än -15(?) iaf och tränade gjorde vi.

Bra träning, men kallt om händerna...! Körde lite apportering också. :o) Sen har vi pratat hund i fleera timmar hos Madde i Altajärvi. Gick mycket bra med alla tre "svartingar" ihop även inomhus.... Vad vore livet utan flat säger jag bara...

Snart ska jag och Madde på vår tripp till Miss Mallorys också och hämta hennes valp. Bäst att du är en bra kartläsare Madde!


Nu bastu, sen mys framför tv:n!

Vardagslydnadskursplanering på schemat idag

Tiden går otroligt snabbt... Tycker veckorna bara rinner förbi, men man hinner med mycket också. Imorse fick jag stiga upp kl 04.30(!!!) och köra mina släktingar till flyget... Som min kusin och hans fru har försökt övertala mig ihelg.. att dom ska få ta med Casper till Enköping.. hehe. Men min SKATT skulle jag aldrig överge. Casper har fått såå oootroligt mkt uppmärksamhet under hela helgen. Och som han har njutit. Och han har varit tätt kring barnen hela tiden och det har gått så otroligt bra. Lite orolig var man i början när barnen gått med kex osv i handen att han ska norpa åt sig det eller att han i sin gladhet ska råka välta omkull 15månaders Robin eller hoppa på 6åriga Anton. Men icke. Kexen har fast fått vara en cm från nosen men han har vetat vad som gäller. Min underbara Casper.

Igår hade vi första träffen på vår "syjunta" där vi är tre tjejer som ska lära oss göra tennarmband. Det var kul och hann med ungefär hälften av ett armband... Jag antar att jag kommer producera som bara den när jag kommit igång om jag känner mig  själv rätt ;o) Måste ta tag i mitt stickande snart igen också. En socka ligger och väntar på att den andra ska bli färdig och jag har ett antal lovikkavantar som jag lovat sticka åt vänner.

Idag ska vi planera vardagslydnadskursen. Fick som uppgift att komma på fyra övningar var så måste ta fram min "hundklotterbok" där jag antecknar alla smarta idéer jag kommer på ;oD Ska bli trevligt att träffa Annica, Tina och Märta igen.

Utställningen närmar sig med stormsteg.  Guuulp, börjar bli lite nervös. Men ska bli roligt att fara en vända till Piteå och träffa lite andra hundmänniskor.


Barnvänlig hund

Mamma min fyller 50 år... Tisdag 20e februari, men vi ska fira henne idag så en massa släktingar från hela landet (sverige och finland) kommer upp Ska bli otroligt trevligt...

En som kommit upp är söta Anton. 6 år gammal. Och man kan säga att det blivit Caspers nya bästis... Självklart var man lite orolig i början eftersom Casper inte är såå jättevan vid barn och är ju som ganska stor och klumpig av sig.. Men sedan min Enköping-släktingar kom i torsdags har det varit full rulle och Casper och Anton har varit som klistrade i varandra  hehe.....

15 månaders Robin var först lite rädd för hundarna (Casper och mina föräldrars finnspets Ronja) men nu har även han vant sig och springer omkring utan att störas allt för mycket.

Var på en snabbprommig med Nettan och Viggo igår igen. Alltså den där pointern.VILKEN ENERGI. Men helt underbar hund...







Innan morgonpromenaden igår: ;o)

Vårkänslor...

Ihelg rann vårkänslorna över mig! det var heeeeelt underbart väder. Solen sken från en klarblå himmel. Lite kallt var det ju förstås, alltså inte samma värme som på våren men man fick ändå känna lite vårsmak ;o)

Vi ägnade helgen åt att träna lite apportering. Mycket träning inomhus för att få till avlämningarna ordentligt och även lite tröning utomhus av det. Och det går bättre och bätte.. han tycker det är sååå kul att apportera. Beställt kaninskinn från häromi också som vi trätt på en dummy och snacka killen blir på G.  :oD

Hade även bestämt oss för att ihelg träna Andreas lapp-hund Calmmo att sitta själv på kälken när man kör skoter. Och så tänkte vi att vi lär Casper i samma veva. Men det var inte så mkt att "träna" för vi bad dom hoppa upp på kälken, sa "stanna" satte oss på skotern.. och där satt dom så fint och lydigt och gjorde inga ansatser att hoppa av hehe...  Sen har det även blivit en hel del skoterkörande och lååånga promenader. På lördag promenerade vi 1 mil, riktigt skönt.

Helgen ägnades även åt att röka renkött till mammas 50årsfest som är till helgen. Och har provsmakat det nu i veckan innan och det är sååååå gott.






SSRK:s årsmöte och fortfarande isande kyla...

Igår hade vi årsmöte på SSRK. Trevligt att samlas och träffas med allt hundfolk.. Och allt gott fika ;o) 2006 blev jag vald för två år som ledamot så än så länge sitter man kvar :o) Även med detta år i jaktkommittén också.. Jaktproven e ju det allra roligaste :oD Sen ser vi fram emot våren när en tävlingsinriktad lydnadskurs också ev kommer hållas. Har som lite sikte på att träna så vi hade kunnat starta på lydnadsprov i sommar. Mkt planer för gossen och mig...

Promenerade med Nettan och Viggo igår igen och Kiruna var SÅÅÅ VACKERT. Inte ens kameran kan fånga hur vacker det egentligen är. Men kallt som bara den :o/

Idag har syrran och bejjan varit förbi och hälsat på.. Imorgon är hon hela 5 veckor, mosters lilla sötnos!!!
Bild på Casper och Evelina från idag:



Bilder från igår:

Nettan, Casper & Viggo och jag med rosiga kinder.


Casper och Kiruna/LKAB


En längtan efter mildare väder...

Skönt när det blivit lite mildare ute.

Igår var vi fem pers på tisdagspromenaden, det verkar hålla sig kring det och altid olika personer :o)

I förrgår rejjsade Casper i -25 minus med Viggo. han är så bedårande den lilla (inte så liten nå mer) pointervalpen. Dock tyckter han ju om att "reta" Casper och Casper som inte på långa vägar är lika snabb vet inte vaa han ska göra. Hehe...

Helt otroligt vad jag längtar till våren!! Ljusare, sol, fjäll osv... Det är så skönt för då är man verkligen ute hela tiden. Åka till arken i Torneträsk, vara ute med Andreas när han kör renarna, åka skidor osv. Och avra ute med Casper förstås.... Jag och Nettan har planerat att åka skidor upp med hundarna till Kebnekaisestugan. Måste ta och öva och stå på skidorna litegrann snart, bara det blir lite varmare...

Ikväll är det iaf årsmöte på SSRK. Trevligt trevligt...


Brrr, vilken kyla

Idag är det kallt som bara den BrRRRrrr... -23 grader var det senaste jag kollade men det ryktas om att det är -30 på några ställen i stan. Huvva..

Nå jag och Nettan ska iaf ut en sväng och låta hundarna få springa av lite av deras energi.

Jag och Casper har nu bestämt oss för en till familjemedlem. Det är otroligt roligt att söka runt efter en passande kull och kennel, men också väldigt väldigt svårt. För man ska ju hitta något som passar... Känns som att vi iaf hittat något riktigt bra och har även ringt och presenterat oss idag så får se vart det leder med vi håller våra tummar och tassar.
 
Idag bestämde jag mig också för att  i mars följa med  Madde och hämta valp från Halmstad  (Miss Mallorys). Kommer även åka på en utställning i Malmö... Kommer blir en riktigt spännande resa! 



Bli-fin-helg

Lördagen började med en prommis... Och sen ner till mina föräldrar och slängde mitt lilla laktristroll i duschen där eftersom de håller på å repar toan i våran lägenhet. Han stod där snäällt och fint..  Efter det klippte ja honom... PUUH allt tog sina timmar. Han är så ren och mysig nu. :o)

Idag ska vi träna lite apportering. Tyvärr kände sig inte vår träningspoare sig okej så vi kör lite själva, Ikväll ska vi dock ut med Nettan och Caspers pointervalp-polare.... Men det bara VRÄÄÄKER ner snö här så det lär väl bl tungt att plumsa. Men mysigt. För skulle man inte gilla snö skulle man inte bo här uppe i Kiruna ;o)



Apporteringen

Just nu nöööter vi apportering hemma. Träna träna träna avlämningar. Och inne måste jag säga att det börjat fungera mycket mycket mycket bättre.... Ute är han slarvigare.. Droppar lite då och då :S Men vi tränar STENHÅRT.. Den här kalla perioden blir det inte lika mycket apportering utomhus.. Har varit riiiktigt kaltl. Men imorgon ska jag iaf till Altajärvi. Jag och Madde ska träna apportering med våra flatgossar.

Igår var jag och Casper på en långprommis runt Kiruna city.. Det var såå behagligt väder.. typ 0gradigt..  Gjorde måånga stopp och tränade massa lydnad och lite annat.. Riktigt kul och Casper var verkligen på G.
Idag ska gossen klippas och bli snygg

Hundars mentalitet

Var på föreläsning igår i Gällivare vid BHK Malmen. Det var Inga-Lill Larsson som är mentaltestare på hundar som föreläste. Mycket intressant föreläsning och hundars beteende och utveckling. Som vanligt är det mycket man redan vet, men även mycket "Aha, just ja så är det ju" och mycket nytt också.... man kan aldrig lära sig för mycket om hundar och ständigt påminns man om att man som ägare ständigt gör så mycket fel medan man ändå förväntar sig att hunden ska förstå en.. Inga-Lill pratade mycket om valpars utveckling, socialisering, signaler hos hundar som är lugnande, provocerande osv. Hon pratade även om kommunikation mellan människor och hundar samt hundar sinsemellan. Hon tog upp det här med att man som människor ofta säger: "Hoppa inte", "Dra inte" osv. Hur ska hunden förstå det där inte??

Är iaf otroligt glad att jag har min Casper. Igår när ja kom från Gällivare efter att ha kört 24 mil totalt med mina härliga hundvänner så var man trött och Casper var såååå gosig och somnade i min famn. Jo faktiskt somnandeoch han sov riiktigt tungt och drog djuuuupa andetag. Och då tänkte jag bara: "Tack för att du är min och för att du är så fin hund!"